
Hoe verloopt een behandeling?
De behandeling begint met een anamnese, waar wordt vastgesteld wat de voorgeschiedenis is van de patiënt, wat voor medicatie op dat moment wordt gebruikt en worden contra indicaties uitgesloten.
Vervolgens worden de bloedzuigers geplaatst. Je voelt hooguit een lichte prikkeling als de bloedzuiger zich vast zuigt. Het wordt vaak vergeleken met een brandnetel steek. De bloedzuiger creëert een wondje van ongeveer 1mm diep. De wondjes worden, na het verwijderen van de beestjes, met uiterste zorg afgedekt. De wondjes kunnen namelijk 8 tot 12 uur nabloeden. Dit is niet "puur" bloed, maar bestaat uit 2/3 lymfevocht en 1/3 bloed. Omdat het zo lang nabloed, verlies je heel veel afvalstoffen. Dus hoe meer je bloed, hoe beter! Het nabloeden is volkomen pijnloos.




Welke rol speelt Hirudotherapie in de moderne geneeskunde?
Het medisch gebruik van bloedzuigers heeft een geschiedenis die ver terug gaat. De Egyptenaren wisten het al, bloedzuigers hebben een genezende/ helende werking. De bloedzuiger is een biologische apotheek met een aantal werkzame stoffen die ook gebruikt worden in geneesmiddelen van de moderne geneeskunde.
De unieke combinatie van werkstoffen die de bloedzuiger vrij laat tijdens de behandeling, helpen bij een groot aantal ziekten met stoornissen in de bloedsomloop, zoals bijvoorbeeld spataderen en/ of pijnlijke ontstekingen in de rug of gewrichten.
Bloedzuigers zijn een erkend geneesmiddel en moeten daarom aan dezelfde eisen, omtrent veiligheid, kwaliteit en werkzaamheid voldoen als regulier voorgeschreven geneesmiddelen.
Wil je meer weten?
Neem dan contact met mij op via, mail; hirudotherapieilona@ziggo.nl of bel; 06 - 20 34 99 37